We wtorek 15 listopada uczniowie klasy IIc wraz ze swoją wychowawczynią Maritą Cwojdzińską wybrali się na pieszą wycieczkę do Zespołu Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu. Niniejszemu spotkaniu przyświecał następujący cel, a mianowicie rozwijanie zdolności kulinarnych wśród najmłodszych uczniów naszej szkoły.
Drugoklasiści w bieżącym roku szkolnym w ramach cyklu warsztatów poznają wiele ciekawostek kulinarnych, którymi ogromnie są zaciekawieni. Jedno spotkanie z cyklu kilku spotkań już za nami.
Nasi uczniowie podczas pierwszego spotkania wraz ze swoimi starszymi koleżankami i kolegami ze szkoły średniej upiekli przepyszne rogale marcińskie.
Następne spotkanie odbędzie się już w grudniu, na którym nasi milusińscy upieką świąteczne ciasteczka, a kolejno je udekorują. Powyższe warsztaty sprawiają naszym uczniom wiele radości, co znakomicie ukazują załączone poniżej zdjęcia.
Dziękujemy Zespół Szkół Zawodowych im. Stefana Bobrowskiego w Rawiczu za udział w warsztatach kulinarnych.
Marita Cwojdzińska